Maskotti ja logo Kokkolan varhaiskasvatuksen VakaDigi-hankkeelle

Kokkolan VakaDigi logo

DUDE-osallistujat Oona Niemi ja Miro Haapaniemi suunnittelivat Kokkolan Varhaiskasvatuksen VakaDigi-hankkeelle verkkosivut, logon ja maskotin.

Oonan vastuulla oli suunnitella ja toteuttaa VakaDigi-sivustolle maskotti FireAlpaca-ohjelmiston avulla. VakaDigin-hankehenkilöstö toivoi maskotin olevan Kokkolaan liittyvä ja lapsille helposti lähestyttävä. Oona valitsi maskotin esikuvaksi merikotkan, joka on Kokkolan nimikkolaji ja kuvastaa oivasti merellistä aluetta. Maskotista tehtiin 5 erilaista versiota, joita käytetään sivustolla eri yhteyksissä.

Miro puolestaan vastasi verkkosivujen toteutuksesta, sivut rakennettiin Wix-verkkosivueditorin avulla, sekä sivustolla näkyvästä logosta, jonka Miro toteutti Photopea valokuva- ja grafiikkaeditorilla. Mirolla oli logon suunnitteluun useita ideoita ja hän halusi sisällyttää nykyiseen logoon majakan, joka muistuttaisi Tankkarissa sijaitsevaa majakkaa ja olisi myös tehty lapsiystävällisellä fontilla.

Varhaiskasvatuspalveluissa oltiin tyytyväisiä DUDE-hankkeen kanssa toteutettuun yhteistyöhön ja he olivat iloisia siitä, että materiaalin kuvitukseksi saadaan myös lapsia innostavaa ja Kokkolan merihenkiseen teemaan sopivaa kuvastoa.

VakaDigi-sivusto avautui alkusyksystä 2023.